söndag, april 06, 2014

En ouppmärksam förälder i bokaffären..

Sååå nära men så långt borta..
Att vi satt uppe till lite över ett inatt för att spela känns lite lite idag..
 
Igår åkte vi hela familjen och min käre bror till Malmö.
Det är verkligen på tok för sällan som vi är där och nu efter gårdagen längtar jag efter att åka dit med min mamma och ta en hel dag, sedan göra detsamma med min man och sist men inte minst göra det med en kär vän.
Men när ska man ha tid och pengar till att göra det?
Vi hittade en supertrevlig restaurang via tips på facebook. Ja jag har så dålig koll och slängde ut en förfrågan en timme innan vi skulle iväg och vips fick jag flera bra förslag.
Det vinnande förslaget blev Vapiano! Har ni inte varit där så besök denna restaurang. Det är en kedja och finns tydligen över hela världen.
Mycket trevligt koncept som passade superbra med livliga barn.
För vilket barn älskar inte pasta? Och att få se när kocken lagar ens mat?

Men förutom lunchen så åkte vi faktiskt i första hand till Malmö för att sådär lagom nördigt besöka SFbokhandeln för att köpa några filmposters till min bror och för att införskaffa spelet Munchkin!
Väl i affären fick jag för första gången känna mig som en ouppmärksam förälder och känslan av skam och irritation sitter fortfarande kvar.
För där står jag med Alfred i vagnen och läser på baksidan av en bok medan jag förutsätter att min man har koll på Astrid men han gör ju samma sak som jag.. så där sitter Astrid på golvet och tittar på de fina pocketböckerna med mangaserier om zombies..
Sådär bra.
Nu tror jag bara att hon kikade på den rosa framsidan och inte inuti boken eftersom hon sa det till mig. Men tjejen i butiken kom fram och sa till Astrid att det var minsann inga barnböcker och de ska man inte läsa för då får man men för livet..
Typ så.
Jahapp här låter jag min fyraåring kika på blodiga zombieserier tänker hon..
Så ofta dömer jag föräldrar för att de inte har uppsikt eller är uppmärksamma på sina barn. Många gånger även om de är närvarande rent fysiskt så märker jag att de inte är där  mentalt och nu var jag i samma sits.
Jag hade verkligen inte koll och fy vad det irriterar mig att en annan person sa till mitt barn för att jag var slarvig. Stackars Astrid som kände sig så dum fast att jag förklarade att det inte var hennes fel.

Men nu ska jag försöka släppa det och inte irritera mig mer för jag uppskattar VERKLIGEN att hon sa till, bara att hon kunde sagt det till mig som förälder och inte lagt skuld på mitt barn.

En annan grej var att jag nääästan kom hem med två Happy Lights slingor men så blidde det inte.
Vi var i en affär som hade utförsäljning pga flytt och de hade lådor med Happy Lights och även endast ljusslingor för 60kr.
Sedan var där en skylt med att man kunde köpa bollarna för 10kr/st eller 35st för 60kr.. trodde jag men det var inte 35st bollar för 60kr utan själva ljusslingan som hade 35 ljus på sig.
Det fattade jag först när jag och Astrid plockat två påsar fulla med färgglada bollar.
Så typiskt mig att inte vara uppmärksam.
Så nu får jag fortsätta drömma om en riktig Happy Lights istället för det är ganska stor skillnad på 120kr och 400kr.

Nu kallar Alfred som vill bygga tågbana!

Inga kommentarer: