måndag, februari 10, 2014

En önskan om att skriva brev.

wpid-ABM_1391867522.jpg 

Yes denna bilden har jag lånat här.
Och nu tycker jag att ni tar tillfället i akt att bli mer kreativa och komma ifrån alla paddor och annat som tar energi och kreativitet för att inte tala om tid från er! 

Hos KattaKvack kan man läsa följande text:


Som många av er vet är jag ett stort fan av fina pappersvaror – brevpapper, pennor, klistermärken, kalendrar, vykort. Jag har ju till och med en blogg (pejperkut) om detta (som jag aldrig hinner uppdatera, kanske behöver jag skaffa mig några co-authors?). Jag samlar fina papperssaker, men det är så sällan jag får använda mig av dem. Det är ju tyvärr så att man nu för tiden väldigt sällan skriver brev, skickar kort och sånt där fint!
Jag vet att många av er också är himla förtjusta i pappersvaror, och jag tänkte så här: ska vi starta en brevvänsklubb där vi kan go bananas med våra saker? Där vikan skicka fina brev till en alldeles egen brevvän?
Jag snubblade över en mysig blogg, the craft revival, som för ett år sedan länkade ihop ett gäng brevskrivarsugna med varandra. Det hela låter helt fantastiskt!
Så här skrev hon, bland annat, i inlägget som startade det hela:
”Maybe you’re interested in learning about how others live, where they live, what they do for fun, what their favourite creative hobby is?
Maybe you’ve never experienced receiving a hand-written letter in the mail adorned with cute doodles or stickers?
Maybe you want an excuse to start using all that cute stationery you’ve been hoarding?
Maybe you’d like to occasionally swap little parcels of favourite local treats, magazines or craft supplies with your pen pal?
Or maybe you’re just lonely and would like the chance to form a long-distance friendship with a like-minded creative someone? That’s ok too.”
Ärligt talat – HUR kul är det inte att få finpost i brevlådan? Men hur ofta får du finpost i brevlådan? Och vore det inte kul att någon gång ibland mötas av något annat än räkningar när brevbäraren varit på besök?
Jo, jag tycker vi försöker oss på detta!
Du skickar ett mail till mig (kattakvack@gmail.com) märkt med ”TITTA VI SKRIVER” senast den 23 februari. I mailet anger du följande:
1. Namn
2. Postadress
3. Lite kort om dina intressen
4. Om du skulle vilja ha en eller flera brevvänner

Vi kan väl hoppa över det där med ålder? Jag tycker att vårt samhälle är så himla ålderssegregerat som det redan är och att det inte alls behöver vara något negativt att brevväxla med någon som inte är lika gammal. Åldersmässigt låter vi helt enkelt slumpen avgöra.
Jag matchar sedan ihop er med varandra (och kniper en eller ett par brevvänner själv i processen), mailar er uppgifter om er nya brevvän och info om vem som ska skriva det första brevet. Sedan är resten upp till er.
Åh. Jag hoppas att vi i alla fall blir några stycken som vill brevväxla.
Sprid gärna detta på bloggar, fejjan, twitter, instagram med taggen #tittaviskriver – kanske finns det fler skrivsugna där ute?
Låt oss återerövra det handskrivna brevet!

Och så lite inspiration…
Follow Katta Kvack’s board Epic Snailmail on Pinterest.


3 kommentarer:

Camilla sa...

Det är underbart att få ett handskrivet brev :)

Katta Kvack sa...

Yay!

Therése S sa...

Jag gillar fortfarande att skriva brev förhand. Det är något speciellt med att sitta med pennan!