söndag, januari 22, 2012

en titt på middagen.

Yes vi provar detta receptet idag, eller ja, mannen provar det.
Så nu åkte de sista kantarellerna som vi hade i frysen.

Världens godaste köttfärspaj

OBS! Den här pajdegen är helt grym! 
Vi gör aldrig nån annan sedan vi provade denna första gången.
Helt suverän och lätthanterlig!!!

Ingredienser:
Pajdegen
50 g rumstempererat smör/ margarin
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till degen och knåda samman till en smidig deg. Kavla ut degen och klä in pajformen. Skär rent runt kanterna för snygg finish.

Fyllning
500 g nötfärs
1 stor gul lök
½ l kantareller  
Tips! Konservburkarna på affären funkar oxå, ta 2 små.
2 vitlöksklyftor/ alt. vitlökspeppar
(valfria kryddor)
salt & peppar

Täcket
5 dl créme fraiche
2 dl riven ost, gärna lagrad

Hacka löken och fräs den tillsammans med köttfärsen. Krydda efter smak och tillsätt kantarellerna mot slutet. Fördela i pajskalet. Bred créme fraichen över köttfärsblandningen och strö över den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen tills allt är varmt och osten fått gyllenbrun färg. Servera med en god sallad. MUMS!

Bild och recept är hämtat HÄR.

Inga kommentarer: