söndag, september 06, 2009

söndagsmiddag

har jag sagt att min man är världens bästa?
det är ju för det mesta han som lagar all mat här i detta hushåll, med undantag för kyckling wok - det är min paradrätt haha

ikväll blev det fisk med frasigt täcke från coops recepthäfte Nystart & Skolstart.
vi använde hokifileer o till hade vi kokt potatis som vi plockat med oss hem från landet i buggehult
hittar ni inte recepthäftet i er affär så surfa in på coop.se o se alla där. vi ska nog prova de flesta för det var ett höjdarhäfte!

hoppas ni haft en trevligt helg o missa inte att prova detta recept nu o på m inrådan - gör tomatsallad till, det missade vi.

Fisk med frasigt täcke


4-5 portioner

Ugnstemperatur 225º

tillagningstid ca 30 minuter

Ingredienser


500-600 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex

torsk

koljafilé

sejfilé

hokifilé

1-1 ½ tsk salt
finns som ekologisk vara1 krm peppar

2-3 msk vatten
finns som ekologisk vara100 g smör, eller

margarin
finns som ekologisk vara1 tsk paprikapulver
finns som ekologisk vara½ gul lök, skalad, finhackad
finns som ekologisk vara1 dl ströbröd
finns som ekologisk vara1-1 ½ dl persilja, hackad

1 ½ dl lagrad ost, riven

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ


Tillagning

Skölj de färska fiskfiléerna och skär dem eventuellt i bitar. Fryst fiskblock tinas något och skärs i 2 centimeter tjocka skivor. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta, peppra och häll på vattnet. Täck med aluminiumfolie och ugnskoka fisken cirka 10 minuter.

Smält smör eller margarin i en kastrull. Krydda med paprikapulver. Fräs löken i fettet. Rör ner ströbröd, hackad persilja och riven ost. Ta ut formen ur ugnen och fördela brödblandningen över fisken.

Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter tills gratängen fått fin färg. Servera med råris, potatismos eller kokt potatis och gärna en tomatsallad.

1 kommentar:

Kroonhjelms sa...

här ska lagas fisk i veckan =)