torsdag, september 24, 2009

smaskens!

Kladdkaka?

Kladdkaka recept

Enkelt och gott recept på kladdkaka som är mångas favorit. Kladdkaka är gott till efterrätt eller som tårta med grädde till. Prova detta recept som är väl beprövat och som har tydliga steg-för-steg bilder.

Klocka Tid: 20 minuters jobb + 20 min i ugnen

Portioner 6-8 portioner

Du behöver:

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader.

Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.

Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. (OBS: jag tyckte att det var en sådär bra ide att plocka fram den när astrid höll på att somna bredvid så det går lika bra med en ballongvisp!)

Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.

Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.

Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.

När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.


receptet hittade jag här!

____________________________________________________


m står o väntar otåligt tills den ska svalna o sätta sig, det luktar kaka i hela lägenheten o detta är kanske det bästa receptet på förkylning?

att chocka kroppen med socker borde ju fungera eller?

nu ska jag nöjessurfa en liten stund o äta kladdkaka innan det är dags att sova.

3 kommentarer:

Anette sa...

Gott! Kladdkaka är aldrig fel :)

Maria sa...

Kul, min åttaåring och jag bakade en igår...och jag hann inte ens smaka. Den tog slut i ett nafs!

sven_stick sa...

vill oxå ha kladd =(